HTML

BAJUSZ MŰSOR - Popkontroll @ Fúzió Rádió, 2008.05.15.

2008.05.24. 12:12 popkontroll

Május 15-én újra bevonultunk a rádióba és ígéretünkhöz híven csináltunk egy remek műsort, aminek a témája a bajusz volt. A sok szőrös zene mellett sokat viccelődtünk. A gond csak az volt, hogy a technika megint közbeszólt és valószínű, hogy csak mi ketten hallottuk az adást. Lapozás után megpróbálunk mindenkit kárpótolni egy kicsit.




Black Sabbath - War Pigs




Elég nagy közhely, hogy a 60-as, 70-es években a rockzenészek elég nagy halmaza viselt szőrzetet az orra alatt. Ezért gondoltuk, hogy a műsort egy igazi, emblematikus, bőrdzsekis rockbandával kezdjük. Igaz, hogy Ozzynak kölyökképe van, de Tony Iommi, Geezer Butler, Bill Ward nyugodtan elindulhattak volna egy bajuszszépségversenyen. Mellesleg a Paranoid lemez nagy kedvencünk.




Giorgio Moroder - From Here to Eternity




Az első csak szintikkel írt discosláger felelőse (Donna Summer - I Feel Love), az italo disco atyja. Kinézete gondolom nagy részben meghatározta, hogy minden talján producerről azt hisszük, úgy néz ki, mint Ron Jeremy. A 1977-es From Here To Eternity lemezének címadó nótájában minden benne van, ami az italo disco jellemzője: szinti alap, gyermekded dallam, vocoder.




Eagles Of Death Metal - I Want You So Hard (Boy's Bad News)




Jesse "The Devil" Hughes arcszőrzetéhez nem hiszem, hogy kell kommentárt fűzni. A zene és a külső remekül passzol egymáshoz:




Yello - Oh Yeah





Dieter Meier, Boris Blank, rodolfó és sportszelet bajusz. Ha valaki látott már Forma1 összefoglalót, akkor a "Race" című számot biztos ismeri. Az "Oh Yeah" volt az első slágerük. Meier orgánuma zseniális.




Turbonegro - All My Friends Are Dead





Tökös rockzene, extravagancia, Levi's farmer. Mi kell még? A 2000-es évek skandináv rockzenei hullámának előfutárai Hank Von Helvete miatt nem maradhattak ki az adásból, igaz néha az egész arcát bunda fedi.



Nick Cave and the Bad Seeds - Albert Goes West




Nick Cave amióta mgnövesztette bajuszát, határozottan visszatért a helyes útra. A Tavalyi Grinderman lemezt nagyon szerettük, de az idei "Dig Lazarus Dig" is végre rockzene, nem valami gospel kórusokkal, zongorával megtöltött művészkedés. Az "Albert Goes West-nek"  sajnás nincs hivatalos klippje, de a youtubon talált videóban további híres, bajuszos emberek láthatók (Einstein, Hendrix, Chaplin, Pan, Gandhi stb.)



Horse The Band - Murder





Vicces metal szintivel. Mellettük szól, hogy a közelmúltban két koncertet is adtak kis hazánkban. Ráadásul a "Murder" című számmal két legyet is ütöttünk egy csapással, mivel a szintidallam a Blade Runner film zenéjéből van, amit Vangelis írt és ő egy nagyon szőrös görög ember.



Black Lips - Cold Hands





Manapság újra divat a bajusz. Köszönhetően az olyan zenearoknak, mint a Black Lips, akiknek fiatalos lendülettel sikerült újra lelket lehelni az úgynevezett garázsrockba. Féktelenség, lelkesedés, lendület!




Motörhead - Whorehouse Blues





Természetes, hogy Lemmy nélkül nem lehet bajusz műsort csinálni. Igazából egy egész  adást lehetne neki szentelni, ki tudja, még lehet, hogy megtörténik... Nem hiszem, hogy kell hozzáfűzni valami, ő maga a rockandroll. Persze, hogy volt az "Ace Of Spades", igaz a Pinstripes rockabilly feldolgozásában (sajnos sehol se találtam a neten, de ha meglesz pótolom), a Motörhead-től pedig egy nyugis blues-ra esett a választásunk.




Hüsker Dü - Helter Skelter





Huszárbajusz Amerikából. Az a fajta, ami akkor is látszik, ha tulajdonosa éppen háttal áll. A tengerentúli hc punk egyik zászlóvivőjének megköszönjük, hogy feldolgozták a "Helter Skelter" Beatles dalt, mert ugye Ringo Starnak is elvitathatatlan érdemei vannak a bajuszkultúra ápolásában.


Helter Skelter (live) (The Beatles) - Hüsker Dü


Bikini - Medvetánc



A végére egy magyar bajusz! Véleményem szerint a Nagy Ferós Bikini a magyar könnyűzene egyik csúcsa a "Hova Lett..." és a "XX. Századi Híradó" m ig hallgatható és élvezhető lemezek. Rengeteg ötlet, fantázia, zenei stílus keveredik remek szövegekkel. Egyszerűen jó!


Medvetánc - Bikini

Szólj hozzá!

Címkék: zene video rádió rock disco metal bajusz popkontroll

A bejegyzés trackback címe:

https://popkontroll.blog.hu/api/trackback/id/tr65485257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása